BLOG

9 tipov na letné šperky z nášho klenotníctva

9 tipov na letné šperky z nášho klenotníctva

Počasie nám dáva najavo, že leto je v plnom prúde. Teploty stúpajú nad 30°C, pokožka je opálenejšia a nápoje chladnejšie. Či už si balíte dovolenkový kufor alebo sa chystáte ostať doma, je ideálny čas na spontánny nákup nádherného šperku, ktorý vás bude sprevádzať na vzrušujúcich letných dobrodružstvách.

Mikuš Diamonds so svojim tímom vám pripravili 9 tipov na letný šperk, s ktorými vás vybavíme na romantické východy slnka, prechádzky pri vode, posedenia pri drinku či na tanečný parket pod holým nebom. Nájdete v nich nadčasovosť, minimalistickosť, ale aj hravosť farieb, hĺbku oceánu a celú mliečnu dráhu. Poďte s nami objaviť čaro našich šperkov a urobte si radosť nielen na leto 2024.

 

Diamantový minimalizmus

Tak ako bublinky blikotajúce v pohári prossecca, trblietajú sa diamanty na našom opálenom tele. Diamantový minimalizmus je heslo tohto leta. Nebojte sa navodiť jas vodnej hladiny pri každom vašom pohybe a siahnite po tom najbrilantnejšom z našej ponuky.

 

Prvým z našich najminimalistickejších, ale najefektnejších letných trendov, sú práve náramky. A aby sme nenechali nič na náhodu, odporúčame vám rovno dva pevné náramky, ktorých výhodou je, že sa vám na ruke nebudú pretáčať a diamanty budú stále pútať pozornosť. Mistie vypĺňa jemnú líniu vrásky na ruke a Vague v podobe kvapiek rannej rosy v tráve zanechá pocit sviežosti a jemnej elegancie počas celého leta.

Jemný briliantový set

Aby sme ostali v naturálnom prvku, predstavujeme vám briliantový set Lalaria. Jemné lístočky zapletené do venčeka vytvárajú nekonečný kruh vlniacich sa kvetov, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou leta. Aj vy tam vidíte tu nehu a nevinnosť?

 

Pri minimalistických šperkoch nemusíme hovoriť len o jemných, nenápadných šperkoch, ale aj o väčších a priamo posiatych briliantmi. Leto je čas zažiariť, a preto Vám musíme ukázať skvost v podobe prívesku Charen. Šperk je zložený zo 157 diamantov uložených tesne vedľa seba a aby sme mu ešte viac dodali slnečný letný vibe, osadili sme ich do žltého zlata.

 

Lagrima Dorada. Aj keď v doslovnom preklade sa jedná o zlatú slzu. Ale v nás evokuje dovolenku v Španielsku, hudbu, tanec a záplavu farieb. Ručne osadené diamanty na tyčinke a v spodnej časti slzy pôsobia efektom padajúcej kvapky priamo pri jej nosení. Ponorte diamanty do farby zlata, ktorá vám najviac lichotí a povedzte si spolu s nami pri tomto sete: „ Sí, por favor!“.

Farebné leto

Horúce mesiace sú najlepším obdobím na mixovanie farieb a štýlov, preto zostaneme ešte chvíľu v španielskych rytmoch a roztočíme to žiarivými farbami priamo na parkete. Set Salsa nás oslní žiarivým medovým citrínom, zemitou záhnedou, fialovým ametystom a jemne zelenkavým praziolitom. Farebné kamene vo fazetovom výbruse v tvare slzy sa roztancujú diamantmi, ktoré dopĺňajú šperk, a verte, tento set by vám závidela aj samotná Frida.

Živelnosť a temperamentnosť setu Salsa sme zhmotnili aj do prsteňov Soleado osadených kabošonmi citrínu, záhnedy, praziolitu a modrého topásu. Slnečné Soleado znásobuje farebnú hĺbku a šťavnatosť zvolených drahých kameňov. Ideálny šperk pri farebných drinkoch s priateľmi.

 

Minimalistické šperky a farebné drahokamy

Ak však dávate prednosť menším šperkom, ale aj vy sa chcete zabaliť do farebnej vlny leta, oblečte si náhrdelník, ktorý vás roztancuje tak, ako len horúca letná noc dovolí. Reč je o náhrdelníku Sokorta v toľkých farebných kombináciách, že veríme... Nie.  
My vieme, že si určite vyberiete. Ružové a žlté zafíry, smaragdy, rubíny, ale aj brilianty v rôznych kombináciách zlata. Nech spomienky na leto sú tak nekonečné ako kruh, ktorý tvoria osadené drahokamy.

 

Žiarivá noc

Tak ako letný horúci deň si žiada farby a ľahkosť, večer môžete siahnuť po elegantnejšom kúsku, ktorý v sebe skrýva viac ako len hĺbku oceánov. Perlové náušnice Pearl drops osadené tými najkrajšími tahitskými perlami špecifickej farby s nádychom ružového zore posledných lúčov nad ľadovým oceánom, doplnené bielym zlatom a diamantmi, žiariacimi ako hviezdy na nočnej oblohe. Aj toto by bol možno jeden z príbehov o malej morskej víle, ak by sme sa pozreli na jej šperkovnicu.

Ak sme vo vás vzbudili chuť spestriť si leto aspoň jedným zo šperkov, veríme, že v našich klenotníctvach vám naše profesionálne predajkyne poriadia, ako zabezpečiť, aby váš šperk zostal v top stave aj po dovolenke.

Bez ohľadu na to, čo v lete plánujete, nechajte naše šperky byť trvalou spomienkou na vaše dovolenkové dobrodružstvá. Každý kúsok z našej kolekcie vás prenesie späť k nezabudnuteľným momentom, ktoré ste s nimi prežili.